PIERRE FABRE

Δήλωση Απορρήτου

H PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. (PIERRE FABRE), η οποία διαθέτει στην Ελλάδα τα προϊόντα των μαρκών Avène, Klorane, Oral Care, A-DERMA, Ducray, Rene Furterer, Pierre Fabre Oral Care και Naturactive και η Pierre Fabre Farmaka, μέλος του ομίλου της Pierre Fabre, η οποία διαθέτει στην Ελλάδα τα φάρμακα Cyclo3Fort, Busilvex, Gynotardyferon, Javlor, Liberprosta, Navelbine, Oroperidys, Tardyferon, εδρεύουν στο Μαρούσι Αττικής (Αγησιλάου 6-8). (Εφεξής και οι δύο θα αναφέρονται ως: Εταιρεία ή / και PIERRE FABRE)

Η παρούσα δήλωση περιγράφει τις πρακτικές και πολιτικές προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τις οποίες ακολουθεί η Εταιρεία ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ). Εάν τροποποιηθούν οι πρακτικές και πολιτικές μας, θα επικαιροποιήσουμε την παρούσα. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τη χρήση cookies εδώ.

Σκοπός της Δήλωσης Απορρήτου

Η παρούσα ισχύει στις συναλλαγές φυσικών προσώπων-υποκειμένων δεδομένων με την PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και την PIERRE FABRE FARMAKA. Κυρίως, η παρούσα ισχύει σε περιπτώσεις:

 • υφιστάμενων, μελλοντικών και πρώην πελατών, χρηστών των ιστοσελίδων
 • υφιστάμενων, μελλοντικών και πρώην προμηθευτών, συμβούλων, εξωτερικών συνεργατών, πρακτόρων, μεσολαβητών
 • εργαζομένων και διευθυντικών στελεχών,
 • υφιστάμενων, μελλοντικών και πρώην καταναλωτών, χρηστών των ιστοσελίδων

Η παρούσα δεν ισχύει σε πολιτικές και πρακτικές εταιρειών, που δεν σχετίζονται με την εταιρεία. Η PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και η PIERRE FABRE FARMAKA δεν φέρει ευθύνη για τις πολιτικές και πρακτικές απορρήτου άλλων εταιρειών.

Γιατί η PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και η PIERRE FABRE FARMAKA συλλέγει και Επεξεργάζεται Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα

Η PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και η PIERRE FABRE FARMAKA συλλέγει και επεξεργάζεται τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα, αποκλειστικά και μόνο για τους παρακάτω σκοπούς:

 • Για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών αναγκών της εταιρείας.
 • Για τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του νομικού και κανονιστικού πλαισίου.
 • Για να εξυπηρετήσει τα νόμιμα συμφέροντά της, στο βαθμό που αυτά δεν παραβιάζουν τα συμφέροντα ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες των υποκειμένων των δεδομένων.

Ποια Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα Συλλέγει PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και η PIERRE FABRE FARMAKA

Η PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και η PIERRE FABRE FARMAKA συλλέγει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία  σας ταυτοποιούν ως φυσικό πρόσωπο ή σχετίζονται με εσάς ως ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τηρούνται σε μορφή που να επιτρέπει την ταυτοποίηση σας. Ενδεικτικά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγει η PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και η PIERRE FABRE FARMAKA:

Σχετικά με πελάτες:

 • Στοιχεία ταυτότητας, όπως κύριο όνομα/επίθετο, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, τηλέφωνο, Α.Δ.Τ., Διαβατήριο κ.α.

Σχετικά με το προσωπικό:

 • Λεπτομέρειες βιογραφικού, όπως εκπαίδευση, εργασιακή εμπειρία, συστατικές επιστολές (για υποψηφίους εργαζομένους).
 • Πτυχία, διπλώματα (για εργαζόμενους, συνεργάτες κ.λπ).
 • Ιατρικά έγγραφα (ανά περίπτωση)
 • Ωφελούμενοι (όνομα & επίθετο εργαζομένου)
 • Άλλες πληροφορίες που αφορούν στο φάκελο εργαζομένου

Άλλο

 • Άλλες πληροφορίες που αφορούν σε οποιονδήποτε συνεργάτη/πελάτη/προμηθευτή

Σχετικά με καταναλωτές:

 • Για την εγγραφή σε Μάρκες Pierre Fabre Hellas: Avène, Elancyl, Galenic, Klorane, Rene Furterer, Ducray, Aderma, Naturactive, Oral Care

Προσωπικά Στοιχεία:

 • Όνομα, Επώνυμο, Φύλο, Ημερομηνία γέννησης, Διεύθυνση κατοικίας, Πόλη, Περιοχή, ΤΚ.,  Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email address), Σταθερό τηλέφωνο επικοινωνίας, Κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας, Οικογενειακή κατάσταση, Αριθμός παιδιών

Κατηγορίες Προτιμήσεων:

 • Περιποίηση προσώπου, Αντηλιακή προστασία, Φροντίδα μαλλιών
 • Αντιγήρανση, Περιποίηση σώματος, Στοματική υγιεινή,
 • Βιταμίνες - Φυτικά Συμπληρώματα Διατροφής
 • Δερματικές παθήσεις, Παιδική & Βρεφική φροντίδα

Τύπος δέρματος:

 • Λιπαρό δέρμα, Ευαίσθητο δέρμα, Μεικτό δέρμα, Κανονικό δέρμα, Ξηρό δέρμα, Πολύ ξηρό δέρμα, Ανδρικό δέρμα, Βρεφικό δέρμα, Δέρμα εκτεθειμένο στον ήλιο, Ατοπικό δέρμα

Τύπος μαλλιών:

 • Λιπαρά, Κανονικά, Ξηρά, Μαλλιά με Πιτυρίδα, Εύθραυστα - Λεπτά, Βαμμένα

Προτιμώμενο Δίκτυο Διανομής:

 • Φαρμακείο, Κατάστημα καλλυντικών, Eshop, Supermarket, Πολυκαταστήματα, Άλλο
 • Ανάλογα με τον τρόπο που το υποκείμενο δεδομένων συναλλάσσεται με την PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και την PIERRE FABRE FARMAKA, ενδέχεται να συλλέγονται πρόσθετες πληροφορίες. Ενδέχεται επίσης να ζητηθεί πληροφορία που αφορά σε κάποια ειδική κατηγορία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (π.χ.ποινικό μητρώο πριν από την πρόσληψη, ανάλογα με την θέση εργασίας για τους εργαζόμενους).

Περιπτώσεις Συλλογής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Η PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και η PIERRE FABRE FARMAKA συλλέγει  δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εάν ισχύει μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Για την διεκπεραίωση των λειτουργιών της Εταιρείας, οι οποίες δεν δύναται να υλοποιηθούν χωρίς τη συλλογή των προσωπικών του δεδομένων.
 • Η συλλογή πραγματοποιείται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για την προστασία των ζωτικών συμφερόντων του υποκειμένου των δεδομένων ή για την πρόληψη σοβαρών ζημιών ή τραυματισμών σε άλλο φυσικό πρόσωπο.

Σε ποιον διαβιβάζει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα η PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και η PIERRE FABRE FARMAKA

Η PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και η PIERRE FABRE FARMAKA διαβιβάζει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή επιτρέπει την πρόσβαση τρίτων, εφόσον εξασφαλίσει τη νόμιμη βάση της επεξεργασίας των δεδομένων από τους τρίτους και την προστασία των δεδομένων. H PIERRE FABRE χειρίζεται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ως αυστηρά εμπιστευτικά και θα κοινοποιηθούν μόνο στα ακόλουθα μέρη και μόνο με τη συγκατάθεση του υποκειμένου δεδομένων, δηλ. σε:

 • Συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων των υπευθύνων υλοποίησης, ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού και ανάπτυξης
 • Κάθε τρίτο μέρος προκειμένου η PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και η PIERRE FABRE FARMAKA να ανταποκριθεί στις νομικές της υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων των θεσμοθετημένων
 • υποχρεώσεων τήρησης μητρώου για τον εντοπισμό ή αποτροπή παράνομων πράξεων, 
 • Επαγγελματίες συμβούλους και ελεγκτές προς το σκοπό επαγγελματικών συμβουλών ή προκειμένου να ανταποκριθούμε με τις υποχρεώσεις μας ελέγχου
 • Τράπεζες, Ασφαλιστικούς Φορείς, γενικά Δημόσιο
 • Κυβερνητικά τμήματα όπου η τήρηση μητρώου είναι υποχρεωτική βάσει νόμου.

Για τη διασφάλιση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, εφαρμόζεται η Πολιτική Απορρήτου της PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και της PIERRE FABRE FARMAKA

Ασφάλεια πληροφοριών

Η PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και η PIERRE FABRE FARMAKA χρησιμοποιεί οργανωτικά, τεχνικά και διοικητικά μέτρα για να προστατεύσει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, προσωπικές και άλλες πληροφορίες.

Δικαιώματα Υποκειμένου Δεδομένων

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση, λαμβάνετε και διαβιβάζετε τα δεδομένα σας του προσωπικού χαρακτήρα, να τα διορθώσετε, διαγράψετε ή  περιορίσετε την επεξεργασία, να αντιτάσσεσθε καθώς και να αποσύρετε την συγκατάθεση σας, εφόσον η επεξεργασία βασίζεται στην συγκατάθεση σας. Με την επιφύλαξη κάποιας εξαίρεσης βάσει του ΓΚΠΔ, έχετε τα εξής δικαιώματα:

 • Δικαίωμα να λάβετε αντίγραφο των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα
 • Δικαίωμα διόρθωσης
 • Δικαίωμα διαγραφής
 • Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσής σας
 • Δικαίωμα στη φορητότητα (δηλ. δικαίωμα να λαμβάνετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και να τα μεταφέρετε σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας)
 • Δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό της επεξεργασίας
 • Δικαίωμα εναντίωσης
 • Δικαίωμα καταγγελίας

Χρόνος διατήρησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

H PIERRE FABRE διατηρεί τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα για όσο χρόνο αυτό απαιτείται για το σκοπό που έχουν συλλεγεί ή για μεγαλύτερη διάρκεια ή για όσο επιτρέπεται από το νόμο. Εφόσον τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι πλέον απαραίτητα για τον αρχικό τους σκοπό, διαγράφονται σύμφωνα με τις πολιτικές και διαδικασίες της PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και η PIERRE FABRE FARMAKA.

Με ποια νομική βάση επεξεργάζεται η PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και η PIERRE FABRE FARMAKA δεδομέναπροσωπικού χαρακτήρα;

Για να είναι η επεξεργασία σύμφωνη με τον ΓΚΠΔ, ταυτοποιούμε τη νομική βάση πριν από την επεξεργασία των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα. Παρακάτω καθορίζονται οι νομικές βάσεις για την επεξεργασία των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα.

Σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, πληρούνται οι όροι του Άρθρου 6 του ΓΚΠΔ και σχετικά με την επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα πληρούνται οι όροι του άρθρου 9.

Ειδικότερα:

Άρθρο 6&9 επεξεργασία ΔΠΧ και ΔΠΧ ειδικών κατηγοριών

Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση σύμβασης με το υποκείμενο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή προκειμένου να συναφθεί η σχετική με την δραστηριότητα της εταιρείας σύμβαση.

Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με μια νόμιμη υποχρέωση.

Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση των υποχρεώσεων και την άσκηση συγκεκριμένων δικαιωμάτων του υπευθύνου επεξεργασίας.

Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για λόγους ουσιαστικού δημόσιου συμφέροντος.

Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για σκοπούς αρχειοθέτησης προς το δημόσιο συμφέρον, για σκοπούς επιστημονικής ή ιστορικής έρευνας ή για στατιστικούς σκοπούς.

Σε κάθε περίπτωση, εάν το Υποκείμενο Δεδομένων δηλώσει ότι αντιτίθεται στην επεξεργασία των ΔΠΧ, που το αφορούν, η PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και η PIERRE FABRE FARMAKA δεν δύναται να παράσχει τις υπηρεσίες της.

Επικοινωνία

Γενικά: Η Εταιρεία είναι υπεύθυνη για τη συλλογή, χρήση και κοινοποίηση των προσωπικών σας πληροφοριών σύμφωνα με την παρούσα Δήλωση Απορρήτου.

Εάν έχετε απορίες σχετικά με την παρούσα ή τις πρακτικές μας απορρήτου ή θα θέλατε να έχετε πρόσβαση στις πληροφορίες σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

PIERRE FABRE ΕΛΛΑΣ Α.Ε

dpogr@pierre-fabre.com

PIERRE FABRE FARMAKA

dpogr@pierre-fabre.com

Ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση:

Αγησιλάου 6-8, Μαρούσι, Αθήνα, Τ.Κ.: 151 23

Επίσης έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην εποπτεύουσα αρμόδια αρχή (Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων).